Julemænd måtte kæmpe for at komme frem på torvet

Julemænd måtte kæmpe for at komme frem på torvet

Julen er begyndt, hvor der var trængsel og alarm på torvet i Tønder,. da julemændene skulle gå i optog fra Kvickly Tønder til torvet. 

På torvet skulle de nemlig deltage i åbningen af Julebyen Tønder for 31. gang. 

Folk var kommet fra nær og fjern for at hilse på de ca 40 julemænd, julekoner, nisser og nissebørn der havde sat kursen mod Tønder denne råkolde lørdag eftermiddag. 

Langs Vestergade og Storegade var mange mødt op i god tid for at få sig et glimt af julemændene i deres dragter, og mange steder stod mange meget tæt. 

Jo tættere man kom på torvet jo tættere stod folk, så det var svært for julemændene at komme frem. Det samme var for chaufføren på den gamle brandsprøjte, der er en tradition at Tønder Frivillige Brandværn deltager med. Efter en del besvær kom den gamle brandsprøjte igennem torvet, men sådan var det ikke med juletoget. Her måtte Mads som kører juletoget lade det står stille i Storegade et godt stykke tid før han med hjælp kunne komme igennem torvet så juletoget kunne parkeres i Østergade. 

Julebyen blev åbnet af formanden for Kultur og fritidsudvalget

I år havde Julebyen Tønder fået formanden for Kultur- og fritidsudvalget Rene Andersen til at holde åbningstalen. Talen kan du høre på TønderNYTs facebookside, hvor den er lagt op. 

Herefter erklærede Oldermanden for Dansk Julemands Lag for Julebyen Tønder. 

Masser af glade børn

Der var masser af glade børn både fra nær men også fra fjern, hvor der hørtes mange tyskere som var taget til Tønder for at opleve åbningen af Julebyen Tønder og se julemandsoptoget. 

For mange af disse var det første gang de kom til Tønder og så dette. 

Det er nok flere år siden at der var så mange mennesker til åbningen på torvet, at en del ikke kunne komme til torvet. 

På TønderNYTs facebookside kan du se en del fotos fra dagens optog

Mere fra TønderNYT