Hus forbi sælger bange for fremtiden

Hus forbi sælger bange for fremtiden

Salget af hjemløse bladet "Hus forbi" styrtdykker og det går ud over de 4.000 sælgere af "hus forbi". 

En af disse er Stefan Dumitru, som man ofte kan se stå foran Kvickly Tønder for at sælge hjemløsebladet, og han frygter for fremtiden

"Det er virkelig en trist nyhed for mig hvis "Hus forbi" lukker, fortæller den ellers altid smilende sælger foran Kvikly Tønders indgang.

Gennem de sidste 10 år har han stået og solgt bladet, så han kan forsørge sin familie i Rumænien og sig selv. Men det bliver svært for ham, hvis han ikke længere kan komme og sælge aviser, fortæller han videre.

Bladet er styrtdukket med salget de sidste 5 år fra 120.000 blade til nu kun 40.000 stk om måneden, skriver Kristelig Dagblad. 

Dette store fald har presset organisationen bag "Hus forbi" grundet de manglende indtægter.

Stefan Dumitru fortæller til TønderNYT, at ca halvdelen af de 4.000 sælgere arbejder aktivt med at sælge hjemløsebladet. Resten sælger kun få stykker om måneden og dermed ikke hjælper med til at få solgt så mange blade til folk. 

Nogle af dem der ikke er så aktive, har også andre problemer som at de drikker eller tager stoffer, fortæller den lokale "Hus Forbi" sælger videre. 

Alle sælgere får udleveret både tøj og diverse identitetspapirer fra hus forbi-organisationen, fortæller Stefan videre til TønderNYT, da vi træffer ham foran Kvickly Tønder, mens han er igang med at feje foran butikken. 

Det er derfor en stor post med de mange som skal have tøj, der næsten ikke sælger nogle blade for organisationen. 

Stefan Dumitru ser gerne, at Hus Forbi kommer til at koste 40 kr igen. Han forklarer videre at der er mange som kommer hen til ham og fortæller at de nu ikke har råd til at betale de 50 kr som bladet nu er kommet til at koste. 

Indtægterne som Stefan får fra salget af Hus Forbi kan han betale et lille værelse hvor han bor mens han er i Danmark, ligesom der bliver lidt til en bil han har købt. Resten sender han hjem til sin familie, hvor både hans hustru og svigermor har helbredsmæssige problemer. Det er også noget han tænker meget på mens han står her foran Kvickly Tønder og sælger Hus Forbi. 

Mange vil være kede af hvis Hus Forbi forsvinder

På et oprør på Facebook Tønder, hvor Stefan Dumitru fortæller at det vil være slemt for ham hvis han ikke længere kan sælge Hus Forbi, såfremt bladet stopper med at blive udgivet. Det har medført mange kommentarer fra en del af dem som han sælger bladet til, og de er meget glade for de samtaler de har med ham når de møder ham. 

Mere fra TønderNYT