En glant forestilling med Rikke's tekster og musik

En glant forestilling med Rikke's tekster og musik

Æ Teater er sammen med deres samarbejdspartner Egnsteatret Teatret Møllen fra Haderslev sammen med  er i disse dage i Tønder, hvor de giver 3 forestillinger baseret på den sønderjydske sanger Rikke Thomsen's første EP Omve'n Hjemve 

En flot og festlig forestilling lige til ungdommen, som næsten 450 unge fra de to gymnasier i Tønder skal ind og se.

TønderNYTs ungdomsrapportere giver forestillingen 5/6 stjerner til den flotte forestilling som de tre picher fra Æ Teater har lavet

De tre piger som medvirker i forestillingen, der varer ca 1 time, formår på fineste vis at gengive de tekster, som Rikke Thomsen har lavet på sin EP. Omve'n Hjemve, der også er titelnavnet på hendes EP fra 2019. 

Forestillingen har været på Teatret Møllen i Haderslev i foråret, men Tønder lagde scene til den landsturne som forestillingen nu skal ud på.

Det handler om at tage ind til storbyen, og så savne den sønderjydske hjemstavn. 

Hvis man ikke er vant til at lytte og forstå det sønderjyske sprog, så kan det være svært at følge med denne forestilling. Hele forstillingen foregår på sønderjysk, så når Æ Teater nu drager på landsturne med denne gode forestilling, så kan det blive interessant at se hvordan den bliver taget imod i de andre landsdele. 

Forestillingen indeholder både det melokolske men også det store tempofyldte numre, så pigerne ikke behøver at gå til fitness med det tempo de har på med det sidste numre i forestillingen. 

Især to numre fra denne musikforestilling vil vi fremhæve. Det er "Åltins koldt i København" med den måde dette nummer er sat sammen på. 

og så afslutningsnumret med med totenbordet og Mojn når vi komme Mojn når vi gæ - dette tempofyldte nummer er fantastisk og Thea Kastberg gør det ekstra sjovt med den måde hun bærer de mange torter ind til det sønderjydske kagebord. Men alle tre piger gør det rigtig godt i forestillingen.

Selvfølgelig har de husket grænsebajere også og den fest som sønderjyder kan få op at stå med i forestillingen

Hele forestillingen har et meget højt niveau, så man skulle tro at det skulle være en forestilling fra et af de store teatre, men her er det et provins egnsteater som står for denne. 

Forestillingen er skabt med det unge sønderjydske publikum for øje, for at de skal føle sig stolte af deres ophav. Det lever forestillingen også op til, og TønderNYTs to ungdomsrapportere Domenika og Victoria var vilde med forestillingen hvor de giver den 5 af 6 stjerner. 

Skuespillere: Anne Blomsgård, Thea Kastberg og Linnea Fabricius. Anne er opvokset i Tønder, 
Egnsteater Teatret Møllen, Haderslev i samarbejde med Æ Teater, som består af Thea Kastberg og Linnea Fabricius.
Produktion: Æ Teater

Mere fra TønderNYT