Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

VE-modstandere måtte ikke komme til orde på Klimaministerens besøg i Toftlundhallerne

VE-modstandere måtte ikke komme til orde på Klimaministerens besøg i Toftlundhallerne

Klima- og energiminister Lars Aagaard havde indbudt til møde mandag aften i Toftlundhallerne, men ikke alle fik lov til at komme til orde på aftenens møde af ministersekretæren

Der var stor spørgelyst blandt de 120 fremmødte til mandagens møde i Toftlundhallerne efter at klima- og energiministeren havde indledt mødet med sine bemærkninger og vurderinger af hvordan fremtiden med den grønne omstilling kommer til at se ud.

Blandt de fremmødte var der flere VE-modstandere og skeptikere. Nogle af disse have sågar taget et lille badge på, hvorpå der står "Nej til vindmøller"

Ministersekretæren som gik rundt i salen og fandt spørgere til ministeren, omgik flere gange at give mulighed for at VE-modstandere kunne komme til ordre på aftenens møde. 

En af disse var Søren Frydendahl Krab, som fortæller "Bent og jeg sad nærmest alene blandt fortalere for vind og sol. De opdagede jeg var modstander, og fik så ikke ordet mere, selv om jeg nærmest markerede hele aftenen. Det irriterede også Ågård, så jeg fik en spydig bemærkning på et tidspunkt"

Overfor TønderNYT uddyber Søren Frydendahl Krab dette yderligere "Klimaminister Ågård startede ud, og kort tid efter, stod jeg med et spørgsmål. Fik hånden med pegefinger, småt markeret, og Ågård lagde også mærke til det i hele forløbet. Så kom vi til spørgsmål, og han pegede faktisk på mig og sagde noget med følgende til damen med mikrofonen, at det kunne være han(mig), med det første spørgsmål.

Jeg stille spørgsmål ved, hvorfor det kun var vind og sol i fokus, og ikke andre energityper eks. A-kraft altså Thorium eller Saltpower (fra Danfos). Hvorfor, hvorfor udtrykte jeg mig Ågård gik helt i selvforsvar over A-kraft, og blandede faktisk Thorium og kraft sammen.

Svaret var langt, og han kom slet ikke ind på andre energityper, heller ikke Saltpower. Efter den næste var på banen, markerede jeg flere gange, og fik nikkende accept af damen, men hun gik heletiden udenom, det sammen med den sidste aktør.

Her markerede jeg noget kraftigere, og fik et klarere tegn fra damen, at nu var det min tur, men hun gik lige forbi. 2 korte spørgsmål til sidst, blev grov udnyttet af en kommunalpolitiker tror jeg, for det var næsten det længste svar.

Jeg fik efterhånden den opfattelse, at ikke var for vindmøller, og således ikke kunne komme til orde. Bent Matthinussen, som jeg sad ved siden af, lagde også mærke til det. Og egentlig, ville jeg bare spørge ind til energi, og slet ikke om vindmøller, men jeg var dømt ude. "

 

Relateret artikler

Arrangementer i Tønder kommune