Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

Varde-modellen har betydet meget færre etableringer af vindmøller

Varde-modellen har betydet meget færre etableringer af vindmøller

Varde's borgmester Mads Sørensen deltog også som en af de to borgmester der var med til mødet i Toftlundhallerne mandag aften, hvor Klima- og energiminister havde inviteret til møde om fremtidens grønne omstilling

Her fortalte han om Varde-modellen, der havde gjort at der ikke var opstillet så mange vindmøller som tidligere

I Varde kommune er hastigheden med at få nået i mål med de mål der er opstillet for Co2 reduktion i 2030 gået meget langsommere med at komme igang end hvad man havde regnet med. 

Borgmesteren Mads Sørensen stillede det spørgsmål som optager mange "hvordan kan vi sikker at naboerne få mere i kompensation eller medejerskab, så vi kan få opstillet flere vindmøller?"

I Varde er man gået videre end hvad lovgivningen tilsiger om at ejendomme inden for 4 x vindmøllehøjden skal tilbydes opkøbsmulighed. 

Udover dette så har man med Varde-modellen som borgmesteren kaldte det, også gjort det, at 95% af naboerne i 6 x vindmøllehøjen skal være positive overfor at der rejses vindmøller tæt på deres hjem.

Det har imidlertid gjort at der de sidste 5-6 år ikke har været ret mange, som har ansøgt at rejse møller. Projektmagerne har fravalgt Varde til fordel for andre steder, hvor de ikke har 95% nabokravet

Relateret artikler

Arrangementer i Tønder kommune