Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

"Lad nu være med at plastre til med snoretoppe" udtalte toppolitiker

"Lad nu være med at plastre til med snoretoppe" udtalte toppolitiker

Mødet i Toftlundhallerne med klima- og energiminister afstedkom mange kommentarer af de 120 deltagere i mødet. En af disse kom fra en af Tønder kommunes toppolitikere, som udtalte "Lad nu være med at plastre til med snoretoppe (vindmøller, red.) men fokuser på biogas"

Viceborgmester Martin Iversen, Venstre, var en af dem der fik ordet, da der var mulighed for at stille spørgsmål til klima - og energiministeren mandag aften. 

Martin Iversen, der driver et stort turiststed på Rømø fortalte, at de gerne vil have mulighed for at etablere VE-anlæg, men at planloven giver problemer blandt andet grundet Natura2000 udfordringerne. 

Derudover opfordrede Martin Iversen ministeren til, at man nu stoppe op og lader være med at plastre områderne til med vindmøllerne men fokuserer på biogas i stedet for.

I 2030 og muligvis før forventes det at biogas kan klare hele det private opvarmning, så der ikke er behov for vindkraft til at producere el til opvarmning af boligerne. 

Det måtte ministeren erkende, at biogas er ved at blive så billig at det kan bruges også uden tilskud. 

Men samtidig påpegede klima- og energiministeren at det afgøres af priserne, om det er el eller biogas der er billigst at bruge som opvarmning. Biogas skal bruges til vi ikke kan sætte strøm til. Her nævnte ministeren sukkerfabrikken i Nykøbing Falster, hvor det ikke er muligt at gå over til el ved produktionen af sukker fra sukkerroerne. 

Natura2000 områder i spil

Hidtil har man prøvet at undgå at opsætte VE-anlæg i Natura2000 områder, men det vil regeringen nu kikke på i deres grønne regeringsudvalg, hvor de skal træffe nogle svære valg om det er natur eller VE-projekter der skal gå forud for det andet. 

Relateret artikler

Arrangementer i Tønder kommune