Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

Det går hårdt ud over DF, Venstre, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Radikale i Tønder kommune

Det går hårdt ud over DF, Venstre, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Radikale i Tønder kommune

Valget har været hårdt overfor DF, Venstre, Enhedslisten, Kristendemokraterne samt Radikale venstre i Tønder kommune. 

Partierne har været udsat for et blodbad hvor de har tabt mindst halvdelen af vælgerne. 

Derimod er partierne som Danmarksdemokraterne, Moderaterne , Nye Borgerlige og Liberal Alliance der står som vindere i Tønder kommune. 

Nye Borgerlige har fået næsten dobbelt som mange stemmer i Tønder kommune end på landsplan

Nye Borgerlige har fået næsten dobbelt så mange stemmer som ved sidste valg med 7,9%, og ser derfor ud til at klare sig meget bedre end hvordan partiet har klaret sig på landsplan hvor partiet kun får 3,9% ifølge DRs prognose

Moderaterne brager ind i Folketinget 

Moderaterne, hvor deres leder Lars Løkke Rasmussen, kan ikke samle alle de stemmer op som Venstre mister. Alligevel får det nye parti 2700 af de afgivne stemmer i Tønder kommune, hvilket svarer til 12,6% af samtlige stemmer der er afgivet i kommunen

Danmarksdemokraterne tager stemmer fra Venstre og Dansk Folkeparti

Det helt nye parti Danmarksdemokraterne har fået et godt tag i Tønder kommune. 14,9% af stemmerne tager partiet med Inger Støjberg i spidsen stemmer fra især Venstre og Dansk Folkeparti. Både Venstre og Dansk Folkeparti har mister langt over halvdelen af stemmerne disse to partier fik ved valget i juni 2019. 

Liberal Alliance har fået godt tag i befolkningen i kommunen

I forhold til Folketingsvalget i juni 2019 har Liberal Alliance fået et super valg i Tønder kommune. Denne gang næsten 3 gange så mange stemmer, hvor de denne gang har fået 5,6% af stemmerne, som dog er lidt mindre end hvad partiet har fået på landsplan.

Alternativet mister næsten hver tredie stemme i Tønder kommune

Selvom Alternativet ser ud til på landsplan at få et relativt godt valg med 3,9% af stemmerne, så er Alternativet i Tønder kommune gået tilbage med ca 1/3 af vælgerne. Ditte Madvig Evald, der stillede op for Alternativet i Tønder kommune, havde håbet på flere stemmer fortæller hun til TønderNYT. Hun håber på, at det går bedre for Alternativet på landsplan. Hun påpeger også, at partiorganisationen i Tønder ikke er så stor.

Konservative får et godt valg i Tønder

Konservative har haft et meget valg i Tønder end hvad det ser ud til at partiet på landsplan har haft. I Tønder har man haft Birgitte Klippert, der har kørt en stor kampagne. Det ser ud til at det har givet et godt resultat for partiet, da Konservative er gået frem med 0,2% til 4,6%. På landsplan ser det ud i prognoserne fra DR og TV2 står til 5,4%, hvilket er en nedgang på 1.2%.

Derfor bliver det spændende at se om Birgitte Klippert sikker sig et mandat med den lille fremgang Konservative har haft i Tønder kommune set i forhold til partiets udvikling på landsplan. 

SF går tilbage i Tønder selvom partiet går en smule frem på landsplan

SF i Tønder får 5% af stemmerne hvilket er 0,4% mindre end sidste gang. Hvis Nanna Bonde, der er opvokset i Tønder, men bor i København nu, skal håbe på at hun kan få et mandat i Folketinget, skal hun derfor gøre sig håb om at partiet går frem i de andre Sønderjydske kommuner. 

Enhedslisten går mere tilbage i Tønder kommune end på landsplan

I Tønder kommune har Enhedslisten haft en relativt dårligt valg, hvor partiet er blevet halveret. Det er en del mere end hvad partiet taber på landsplan, hvor det ser ud til at tabe 1/3 af stemmerne udfra de progonser som både DR og TV2 har.

Socialdemokratiet gik frem ligesom på landsplan

Selvom Socialdemokratiet kørte med en skyggekandidat, der var taget på ferie under dele af valgkampen, så gik partiet frem i Tønder kommune.

 

 

Relateret artikler

Nu også med valgsektion på TønderNYT

Nu også med valgsektion på TønderNYT

Arrangementer i Tønder kommune