Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

Stor tysk hotelejer vil bygge hotel på Lakolk

Stor tysk hotelejer vil bygge hotel på Lakolk

Heimathafen Hotels, der har flere hoteller langs nordkysten af Tyskland, har underskrevet en betinget købsaftale med Tønder kommune.

Men har der været andre til at byde på samme plads ved Lakolk, det fremgår ikke nogen steder, selv om Tønder kommunalbestyrelse har besluttet at udsende det i en udbudsrunde den 25. maj 2022.

Fra Tønder kommune har borgmester Jørgen Popp Petersen og kommunaldirektøren sat deres underskrift på en betinget købsaftale sammen med Jens Sroka, der er direktør og ejer af den tyske hotelkæde Heimathafen Hotels.

Heimathafen Hotels ønsker at opføre et badehotel i den vestlige del af butikstorvet på Lakolk - der hvor købmand og indgang til campingplads samt en del af campingpladsen ligger i dag (både købmand og indgang flyttes dermed ned i den anden ende af butikstorvet).
 
 
Planen for hotelbyggeriet er et hotel med omkring 100 værelser og 55 lejligheder. Hotellet kommer også til at indeholde små butikker, bar og spa-område, og der vil være alt fra helt enkle små værelser med fælles faciliteter til store suiter.
 
Jens Sroka vurderer, at der vil være brug for 100-120 fuldtidsmedarbejdere på hotellet. Der er planer om at bygge boliger til nogle af disse medarbejdere på fastlandet.
Byggeriet vil få en højde på omkring 16 meter, og der etableres underjordisk parkering.
 
”Vi har længe haft blikket rettet mod det danske marked, og derfor er vi også utroligt glade for, at vi nu kan realisere det første hotelprojekt i landet,” siger Jens Sroka, CEO i Heimathafen Hotels i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at det er ambitionen at badehotellet på Rømø bliver første skridt i en større ekspansion på det danske hotelmarked, og Heimathafen Hotels vil åbne flere hoteller i Danmark i de kommende år.

“Vi tror på, at tiden lige nu er den rigtige med den stabile fremgang i både overnatninger og omsætning i dansk turisme, og samtidig har vi mødt en stor velvilje i forbindelse med vores sonderinger,”  lyder det fra Jens Sroka.

Hotelbyggeri på baggrund af mulighedsstudie

Baggrunden for at der nu er sat en underskrift for købsaftale af en ca 23.000 m2 stor grund ved campingpladsen ligger i det mulighedsstudie som Tønder kommune tidligere har igangsat for området omkring Lakolk. Det har senest været behandlet på kommunalbestyrelsesmødet den 25. maj 2022 - se link her

Her ville man undersøge om det var muligt at øge kvaliteten i området og styrke helårsturisme og bymiljø i overensstemmelse med Rømø Udviklingsplan, herunder at undersøge muligheder for at etablere et moderne badehotel i området.

Som en del af mulighedsstudiet har der været en meget positiv dialog om udviklingsmulighederne i Lakolk med de centrale interessenter i området herunder butiksejerne og centerforening, First Camp samt turistforeningen.

Området besluttet at det skulle i udbud, men intet findes om dette

Kommunalbestyrelsen besluttede på mødet den 25. maj 22 at der skal gennemføres en udbudsproces for badehotel med mindstepris og projekt med opstart maj 2022.

Udbudsgrundlaget er kvalificeret af eksterne jurister dels for sikring af optimal udbudsproces dels for håndtering af de nødvendige aftaler med First Camp og Rømø Supermarked. Udbuddet gennemføres således på en række betingelser, herunder at der indgås en betinget aftale om køb og mageskifte med ejer af købmandsbutik samt aftale med First Camp om ny kontrakt.

Der findes imidlertid ikke noget om hvornår denne udbudsproces for badehotellet har været gennemført, og ved redaktionens afslutning har det ikke været muligt at fastslå om hvor mange der deltog i dette udbud og hvilke bud der er indkommet til Tønder kommune

Hotelbyggeri dele vandene blandt folk

Efter at Tønder kommune offentliggjorde, at Borgmester Jørgen Popp Petersen har underskrevet betinget købskontrakt med Heimathafen Hotels, så har der været mange fremme og udtrykke deres holdning til dette.

Flere er glade for at det vil skabe ca 120 arbejdspladser. Dog efterlyser man samtidig mulighed for at der etableres flere boliger på Rømø, så medarbejdere på det nye hotel kan komme til at bo i nærheden. 

Blandt andet spørger Jakob Rasmussen Tønder kommune om hvordan kan de skrive under på en kontrakt der indeholder bygningen af personale boliger på fastlandet ? Der giver da ikke mening, skriver han videre, og tilføjer "For det første mangler der i forvejen leje boliger på Rømø. For det andet er det da ikke særlig grønt at der skal køre frem og tilbage hverdag…blot en tanke"

Men flere på Rømø er bange for at naturen ikke kan nå at regenere sig når der vil være gæster på så stort et hotel hele året rundt. 

Frygt for at hotelbyggeri vil skygge for butikker og restauranter på Lakolkcentret

En af dem, der har kikket på de fremlagte tegninger af hotelbyggeriet, er Bjarne Pekruhn. Han bemærker på Tønder kommunes facebookside, at der vil være skygge fra hotelbygninger når solen går ned og de vil skygge langt ned ad hotdog boulevarden, som han kalder Lakolk butikcenter
 
Dette er Kaj Engen Nielsen enig i. Han kommer mest på Rømø forår og efterår, da han ikke bryder sig om mylderet om sommeren. Lige på de årstider (forår og efterår, red.) er solens stråler så dyrebare på det område, og han frygter at det vil blive for koldt at opholde sig der på butikcentret

Arrangementer i Tønder kommune