Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

Løgumkloster har skudt 850 års jubilæet igang

Løgumkloster har skudt 850 års jubilæet igang

Tirsdag eftermiddag var der i Løgumkloster kirke præsentation af årets 850 års jubilæum

Der kommer til at se meget i løbet af året. Vi har set på et par nedslagspunkter om jubilæet

Forberedelserne til det store jubilæum har været i gang siden foråret 2022, hvor en masse deltagere har samlet et stort program, så man kan fejre byen. 

I forbindelse med jubilæet er der også udarbejdet et logo. Det er tegnet af Sab, der er kendt for sit Hawaii Pizza. Han har altid haft passion for at tegne, og i november 2013 etablerede han sit galleri lidt længere nede ad gade, nemlig Kloster-Galleri.

 Skolekoncert med Sigurd Barrett

På fredag er alle 0-6 klasse elever i 6240 området inviteret til skolekoncert, som er en unik skolekoncert tilpasset Løgumkloster. Sigurd Berrett er kendt for sin danmarkshistoriefortælling. Eleverne vil fredag skulle søge med på Munkesagen og Man må trække en grænse.

Den kongelige ballet kommer på besøg

Den kongelige sommerballet, der har eksisteret siden 2006 trækker hvert år mange gæster til og ud i sommervejret for at se ballet. De har tidligere været flere gange på Schackenborg i Møgeltønder, men i år er balletten rykket til jubilæumsbyen. Det er et tilløbsstykke hvor den kongelige sommerballet kommer frem, hvor garvede balletomaner og nye balletelskere mødet til gratis forestilling. Sommerballetten kommer til at foregå i slotshaven ved kirken. 

Løgumkloster genopstår i slutningen af august måned

Med inspiration fra Øm kloster genskabes Løgumkloster, og det er en borgerinddragende kunstprojekt, hvor det skal stå færdig den 02. september. Selve materialerne er papkasser og tage som bruges til at genskabe Løgumkloster. Ved Øm kloster havde man stor succes med dette, og nu har man inviteret de to franske kunstnere som står bag til Løgumkloster. 

Skulle gerne blive en tilbagevendende begivenhed

Lokalrådet i Løgumkloster har også planlagt at der skal etableres et middelaldermarked, hvor der er aktiviteter, mad og drikkevarer inspireret fra middelalderens traditioner.

Leif Hansen, der sidder i Lokalrådet fortalte de fremmødte på dagens pressemøde, at man har planer om at det skal blive en tilbagevendende begivenhed, 

Helt unikke kopper

Til 850 års jubilæet vil der løbende blive fremstillet unikke kopper af keramikeren Chad Pessarra. Han arbejder dagligt som højskolelærer og i fritiden laver keramikarbejder. I dag er den først portion jubilæumskopper i ovnen for at blive brændt. De bliver på torsdag sat til salg i SuperBrugsen. 

Klokkeorden har 50 års jubilæum og så ikke alligevel 

Jens Møller, der er en af de bærende kræfter i Klokkeorden fortalte at orden er stiftet i 1973 lige efter at man havde afholdt Løgumklosters 800 års jubilæum. Den gik dog i opløsning i 76. Herefter lå den i hvile frem til 2012, hvor den blev genetableret. 

Hvert år udnævnes en ny klokkemunk, som skal gå i brun dragt det følgende år. De har intet at skulle have sagt.

Det store program kan ses i en digital udgave på Loegumkloster.dk

 

Arrangementer i Tønder kommune