Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

”flyt til Tønder, vi er rig på tur - bare ikke infrastruktur eller pasningskultur”

”flyt til Tønder, vi er rig på tur - bare ikke infrastruktur eller pasningskultur”

Der er børneboom i Tønder og omegn. Det er da en solstrålehistorie for vores egn. Eller er det…?

Desværre oplever børnefamilierne i Tønder og snart de omkringliggende byer noget ganske andet. På nuværende tidspunkt er det umuligt at få en institutionsplads i Tønder, og meget snart også i vores nabobyer - Højer, Møgeltønder og Abild.

Tønder kommune har pasningsgaranti – det lyder fornemt.

Desværre giver det anledning til frustration i mange familier i Tønder, før kunne de gå/cykle til institutionen - Nu skal de til at køre til nabobyerne – en umulighed med den offentlige transport.

Logistisk kan det give hovedbrud at kunne nå det hele inden for institutionernes åbningstider og forældrenes arbejdstider.

Det er fantastisk med befolkningstilvækst, at der kommer nye familier, og familier bliver udvidet. Men hvordan er familierne stillet når der ikke kan tilbydes pasning lokalt. Mange børn vil opleve et ekstra pasningsskift, forældre flytter børnene når der bliver plads i deres hjemby. Pasningsskift for børnene betyder en ekstra indkørselstid i institutionerne for både børn, forældre og personale.

Vil vi have sloganet:” flyt til Tønder vi er rig på tur - bare ikke infrastruktur ellers pasningskultur”

Hvad er det Tønder vil møde børnefamilierne med? Familier der sammen med deres børn er grundlaget for kommunens fremtidige eksistens. Vil vi have sloganet:” flyt til Tønder vi er rig på tur - bare ikke infrastruktur ellers pasningskultur”

De enkelte institutioner i Tønder arbejder allerede med niveau D (mindst mulig kvm pr. barn) rent pladsmæssigt. Mindre plads kan ikke tilbydes til hverken vores børn eller personale i institutionerne.

Områdebestyrelsen opfordrer til, at der bliver tænkt i alternative kvadratmeter, - der står næsten indflytningsklare bygninger i byen klar…

Hvad er konsekvenserne for Tønder hvis der ikke tages hånd om dette?

Indsendt af 

Carl-Erik Nielsen, Hjejlen 74, og Nadja Westergaard, for- og næstformand for Områdebestyrelsen på vegne af den samlede bestyrelse.

Arrangementer i Tønder kommune