Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

Kommende events og aktiviteter i Tønder kommune

Musikalsk variete gæstede Schweizerhalle

Musikalsk variete gæstede Schweizerhalle

Hvis gæsterne havde troet at de skulle ind og høre opera mandag da Tønder Teaterforening havde besøg af Figaros og Den ny Opera, så tog de helt fejl

Egentligt bør man ikke kalde det en opera, men derimod en musikalsk variete. Hvis folk havde vidst dette, så var der også også flere som havde købt sig adgang tænker vi fra TønderNYT. Men alligevel var teatret pænt besøgt denne mandag aften, hvor man sad ved langborde. 

Teaterstykket som de turnerer rundt til 50 byer med i foråret 2023 handler om de tre musketerer i en meget fri fortolkning af dette stykke som Dumas har skrevet. 

Allerede fra start indleder man med en parodi med den franske præsident Emmnuel Macron, som byder velkommen til hvad man skal se. Derefter tager Jørgen Leth over med en TV2 Tour de France. 

I stykket sendes hovedpersonen Artagnan ud på en rejse til Paris. Men kommer ud på en lang omvej der fører til Paris. Dog ikke den Paris i Frankrig men Paris i Midtjylland.

Det er et meget morsomt stykke med mange frie oversættelser af teksterne, og de 3 skuespillere indtager flere roller. De 3 skuespillere er Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen og Hans Dueholm. Sidstnævnte er også kendt som sin rolle som dommer i Spangsberg reklamer for føldeboller med "Du må godt"

Trioen inddrog flere gange gæsterne i stykket som her hvor Hans Dueholm går på knæ foran en af gæsterne og sang for hende. 

Skuespillere står selv for manuskript og sangtekster

De tre musketerer indeholder mange flotte og omskrevet sangnumre med skøn klavermusik til, som Allan Dahl Hansen står for. Indimellem deltager han også på scenen i stykket. 

Det er en stor pragtpræstation af både skuespillere og pianisten, som udløste talrige fortjente bifald. 

Skuespillerne har selv stået for manuskript, instruktion og sangtekster, hvor de på lystig måde har formået at indarbejde andre kendte skuespil og musiknumre.

Selv den kendte Tom & Jess 's Jaja det må vi godt har de formået at indarbejde i handlingen. 

Gæsterne kunne i aftenenes løb lytte til mange kendte sange og skuespils replikker fra blandt andet Matador. Tit var det så morsomt selv for skuespillerne at de ikke kunne holde masken.

En gammel kendt kvarter Four Jacks blev taget under kærlig behandling med et udvalg af deres numre. Efter pausen var en af gruppens sangere John Mogensen i fokus med flere af sine musiknumre som gæsterne kunne høre i fri fortolkning. 

Vores vurdering er at første akt er en del bedre end anden akt, som hvor ikke kan holde niveauet fra første del. Andet akt indeholder også en del produkt placement, såsom Tuc kiks, arla ost mm. 

Andet akt har vi ikke så meget fra, da vi i pausen fik at vide at produktionsselskabet Figaros og Det ny Opera ikke ville have at der blev taget fotonotater, som vi plejer uden at forstyrre andre. Men det mente de ikke at der skulle gøres. Det er en af de første gange vi oplever, at pressen ikke må arbejde for at lave en teateranmeldelse