Vi skaber det hele menneske Løgumkloster Friskole

Kommende events og aktiviteter i Tønder kommune

Der var fest og glade dage da Jan spillede i Liverpool

Der var fest og glade dage da Jan spillede i Liverpool

Torsdag aften havde Toftlund hallerne besøg af den kendte Jan Mølby, som fortalte om sit fodboldliv igennem de mange år han spillede i Liverpool

ca 150 var mødt op for at høre Jan Mølby fortælle, om hvad han oplevede da han blev professionel fodboldspiller tilbage i 1982. 

Efter 18 måneder i Kolding kom han til Ajax Amsterdamm, hvor han spillede med nogle af verdens bedste fodboldspillere på det tidspunkt. 

Da Mølby havde været der et par år blev han kaldt op på direktionsgangen for at få at vide at de gerne ville sælge ham. Her var de så høflige at spørge om hvor han gerne kunne tænke sig at komme hen. Svaret faldt promte at det var England. 18 klubber blev så kontaktet via fax og der var 3 som reagerede på dette. 

Ud over disse 3 klubber så fik Jan Mølby en opringning fra Liverpool en lørdag aften om at de gerne ville have ham til prøvetræning da de ikke kendte ham, men var interesseret. Det blev så til 10 dage med prøvetræning og så var han ansat i klubben. 

Det blev til 12 år uden at man forhandlede kontrakt. Når klubben ville lave en kontrakt med en fodboldspiller så kom disse på kontoret for at skrive under uden at der var forhandling. Men klubben var meget fair fortalte Mølby på aftenens møde i Toftlundhallerne.

Jan Mølby førte gæsterne igennem sit fodboldliv på en meget levende fortælling om hans første tid i Liverpool, som frembragte mange grin. 

Liverpool en helt anden tilgang til træning og kampe

Modsat Ajax hvor Jan Mølby spillede de første år, så var mødet med Liverpool en direkte modsætning for fodboldlegenden. I Liverpool var der ingen opvarmning. Taktikmøder det brugte man ikke, og da Jan Mølby spurgte om han skulle spille defensivt eller offensivt, fik han som svar du går bare ind og spiller. 

Når kampene var færdige, så var det ikke om at gøre sig klar til den næste, men at finde noget at drikke. 

Den bedste sæson for Mølby var 85/86 hvor Liverpool vandt the double. Her kom han også med fortællingen om hvordan det var at spille på Wembly. 

Jan Mølby er den eneste der har sparket 3 straffespark i en kamp og scoret på alle. 

WM-lejren skulle også lige berøres

I 86 deltog Danmark som bekendt i WM i Mexico, hvor man skulle gøre sig klar til at spille i den tynde luft. Derfor var spillerne sendt i træningslejr i Hornbæk hvor de fik åndeværn som de skulle løbe med. Alle snød og trak vejret igennem siden. Derfor undrede det den gamle landsholdstræner Richard Møller Nielsen at de ikke kunne løbe da de kom over til Mexico.

Der var en fodboldtrøje på højkant blandt de mange gæster og her får vinderen signeret trøjen af Jan Mølby

Arbejder som kommentator i dag

Jan Mølby er blevet boede i England, hvor han nu har boet i 39 år, men er glad for at kunne komme tilbage til Danmark en gang i mellem og besøge landet. Til dagligt arbejder Mølby nu som kommentator for TV3+