Kommune fornyer kontrakt med Udlændingestyrelsen

Kommune fornyer kontrakt med Udlændingestyrelsen

Asyl Syd under Tønder Kommune kunne i sidste uge meddele, at de har indgået fornyet kontrakt med Udlændingestyrelsen.

Tidligere på året udbød Udlændingestyrelsen 3 kontrakter på asyl-området igen. Hidtil har det været Vesthimmerland og Tønder Kommuner samt Røde Kors der har stået for udførelsen af de 3 tidligere kontrakter. Udbuddet har været om drift af indkvarteringssteder for asylansøgere mfl. Her har der indtil nu været 3 selvstændige operatørkontrakter, hvor opgaven omfatter indkvarteringsydelser, sundhedsydelser, pasningstilbud for børn, undervisning og aktivering, åbning eller lukning af indkvarteringssteder samt op- og nedskalering af kapacitet efter behov mm.

Efter udbudsrunden blev det igen de samme 2 kommuner og Røde Kors der skal fortsætte med at drive de asylcentre, som er i Danmark. Der var ingen andre Kommuner, som bød ind på de nye kontrakter, da Udlændingestyrelsen modtog de ialt 3 tilbud efter udbudsrunden. .

I den nye kontrakt skal Asyl Syd drive et asyl-center i Løgumkloster og Tønder, som de hidtil har gjort indenfor Tønder Kommunes geografiske grænser. Derudover skal Asyl Syd også drive asyl-centret i Hviding som hidtil også.

På spørgsmålet om det meget omtalte asyl-center i Skærbæk, hvor der på det seneste har været en række problemer, så lyder det nu at det vil kræve at lejekontrakten forlænges hvis det skal fortsætte, og der er pt. ikke dialog om det. Det fortæller Asylchef hos AsylSyd Niels Bøgskov Frederiksen overfor TønderNYTs redaktør, da der bliver spurgt ind til om Skærbæk asylcenter skal fortsætte efter årsskiftet. 

Asylcentret i Skærbæk huser asylanter fra Ukraine.

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT