Travl aften og nat i Møgeltønder - Vesterkroen næsten nedbrandt

Travl aften og nat i Møgeltønder - Vesterkroen næsten nedbrandt

Med indsats fra flere brandværn gjorde at hele Vesterkroen i Møgeltønder ikke brændte ned natten til mandag. Efterslukningsindsatsen foregik indtil kl 09.10 hvor de sidste brandfolk kunne pakke slangerne sammen.

Ikke nok med at klokken lidt i 22 søndag aften gik brandalarmen om at der var brand på Vesterkroen i Møgeltønder, hvorfor Tønder Frivillige brandværn måtte afsted, så gik den automatiske brandalarm også på en institution i den vestlige del af Tønder samtidig.

De tilkaldte brandfolk til Møgeltønder kunne hurtigt konstatere, at der måtte tilkaldes hjælp fra flere af de andre lokale brandværn for at få slukket ilden.

Ifølge politiet er ilden opstået, da en indlogerende har væltet en fryturegryde over en stol. 

Da TønderNYT er på stedet her mandag morgen, dukker Morten Hviid op. Han har gennem mange år været kok på Vesterkroen inden den blev omdannet til Bed & Breakfast. 

Han fortæller, at der igennem det sidste ½ år har været en fast beboer indlogeret i ejendommen. Formentlig omkring de 60 år, der undgik kontakt med andre derude. 

Under nattens slukningsarbejde blev det bygningsmateriale der var brandt lagt ud på vejen, men er her til morgen blevet skrabet sammen så det nu ligger ved siden af Vesterkro

Til TønderNYT fortæller indsatsleder Per Frandsen fra Brand & Redning Sønderjylland, at man lige skulle være sikker på at der ikke var flere lommer med gløder, som kunne blusse op igen. Det er vinden der driller fortæller han videre, som kan få gløderne til at komme igen. Ved 09.tiden konkluderede han at der ikke længere var tale om at der skulle stå brandvagt ved ejendommen, hvorfor brandfolkene fra Visby friville brandværn pakkede sammen.

Både Vesterkro og Schackenborg Slotskro er ejet af den kendte rederifamilie Hans Jebsen gennem Stenbjerg Ejendoome A/S. 

Under slukningsarbejdet var vejen ved Æ Stern spærret, så brandfolkene kunne komme til med deres slukningskøretøjer.

Vejen er blevet genåbner kl 09.15 igen.

Vesterkro renoveret for millioner

Gennem de seneste år har Vesterkro været renoveret for millioner, hvorfor der står en stor udfordring med at få genopbygget hele ejendommen igen efter nattens brand. Det lykkedes brandfolkene at redde ca 1/3 af bygningen, hvor hele vestfløjen er nu ødelagt.

TønderNYT talte med en nabo til stedet, som fortæller at hun ikke har sovet hele natten grundet den meget larm og uro der var under slukningsarbejdet. Hun fortæller videre, at som hun så det så startede branden på loftetagen, hvor der også har været indrettet værelser. Hun var meget forskrækket over branden, som var på så nært holdning, hvor der var tydelige flammer fra ejendommen på de videoer hun viser jeres udsendte på stedet. Her ses Vesterkro fra naboens have.